T.I.M. (Toneel In Moere)

Toneel is in Moere altijd al traditie geweest. Reeds in de 17de eeuw was er sprake van ‘Moers toneel’. De ‘Moerenaars’ herinneren zich ongetwijfeld nog de voorstellingen in het ‘schooltje’ of later opvoeringen in ‘de baraque’ van het torenhof.

Na jarenlange ‘bühne-stilte’ werd het stilaan tijd om de draad weer op te nemen. Enkele sympathisanten staken eind 2011 de koppen bij elkaar en organiseerden een flyeroproep. Een twintigtal enthousiastelingen reageerden op de oproep en zo werd T.I.M. (Toneel In Moere) geboren.

T.I.M.’s eerste opvoering was een succes voor jong en oud. Vooral het enthousiasme van de kinderen op de bühne was de motivatie om in 2013 TIM junior op te richten.

Nu zijn we volop in voorbereiding van onze 9ste T.I.M. voorstellingen. TIM junior heeft al 5 voorstellingen achter de rug.

T.I.M. is volgens de reacties van het publiek blijvend gegroeid zowel op performance-, creatief als op organisatorisch gebied.

T.I.M. kan rekenen op een toffe enthousiaste groep medewerkers. Zowel regisseur, acteurs, als ‘mensen-achter-de-schermen’ werken samen, waarin amusement en respect voor elkaar de belangrijkste intenties zijn.

Toneel is zowel voor spelers als voor publiek even alles vergeten en vooral genieten. Hopelijk blijft T.I.M. deze doelstelling nog jaren trouw.

Scroll naar boven