De barak van de bosberg (2017)

‘De boenkers’, een jongerenclubje komen tweemaal per week naar hun clubhuis na het beoefenen van hun respectievelijke hobby’s: voetbal , judo, ballet, volksdans, basket, powertraining, viool en kantklossen.

Ze huren de barak voor een zeer bescheiden bedrag van Fred Ferket. Plots zegt hij de huur op. Lucas, de zoon van de burgemeester, is online in contact met Pang Li, een 15-jarig meisje van de Chinese vereniging van hoogbegaafden. Haar vader, professor Li, deed een sensationele uitvinding.

Van de Boletus Variabilus Personalis, een ongevaarlijke paddenstoel, werden pillen vervaardigd. Na consumptie ervan, verandert je gedrag. Kortstondig effect, geen bijwerkingen en een uur later is alles weer normaal. Pang Li stuurde Lucas een doosje met acht oranje pilletjes. Ferket komt de jongeren bedreigen en krijgt een migraineaanval. Hij slikt twee pillen en spontaan vernieuwt hij het contract voor drie jaar! Iedereen is vol van deze wonderpil.

De jongeren willen hem echter zelf ook uittesten. De jongens doen aan judo, boksen, voetbal en powertraining. Na het pilletje krijgen zij plots interesse voor make-up, ballet en meisjeskleren. De meisjes laten zich ook niet kennen. Als de pil bij Ferket is uitgewerkt komt hij dreigen. Laura loopt bang weg. Een onweer breekt los. Waar is Laura? Windekind vindt Laura en alles komt op zijn pootjes terecht. Fred Ferket krijgt een passende straf, waar iedereen mee gebaat is.

Klik op de foto om te scrollen door het album.

Scroll naar boven